10/ 09/28.....1






 ja sitter här och funderar på vad har våran mänskligHEt tagit vägen .den tog högen ifrån oss ..
FÖRDOM HAR SÅ DOM KLARAR SÄG O SKITER I VANLIGT FOLK
för de finns inte en käft som tänker på andra mäniskor längre

JA FICK VETA I GÅR ATT JA KOMMER ATT FÅ CA 230 KR OM DAN SEN MINUS SKATT
DE ÄR SÅDANT SOM ÄR ALLMOSER
OCH DE SKA MAN BARA BOCKA O TACKA FÖR
DE ÄR INTE KLOKT
SEN UNDRAR DOM ATT DE ÄR MÅNGA SOM TAR LIVET AV SÄG
SÄTTT ER NER PÅ RÖVEN O TÄNK LITE SÅ RAMMLAR PENGEN NER TILL SLUT
DE ÄR JU SÅ ATT DOM VILL ATT MAN SKA GÅ TILLBAKS TILL STOLLAHEMMET
SOM DELVIS GJORDE MEJ SJUK

MEN DE ÄR NÅGOT JA VÄGRAR GÖRA . FÖR JA VÄGRAR DE
OCH DE KOMMER DOM ATT FÅ HÖRA ..
MEN DE ÄR JU SÅ MAN FÅR INTE PRATA MED HUVET UTAN RÖVEN
 OCH DE HAR JA SAGT ATT JA INTE VILL GÖRA FRÅN JOBBET
JA VILL FÅ PRATA MED EN CHEF O INTE EN SPRINGTÖS ....
MEN NU ÄR DE SÅ DOM VET INTE ÄN VEM DOM HAR ATT GÖRA MED ÄN MEN DE UPPTÄKER DOM 
SNART ...

HA EN BRA KVÄLL MINA VÄNNER ..
NI ANDRA VET VAD NI KAN GÖRA
PUSS O KRAM PÅ ER






10 / 09 /28





KOLLA SÅ FINT DE BLEV I MITT VARDAGSRUM MED DEN SOFFAN .
BORDET OCH MATTAN BLEV SKIT NÖJD
OCH DE BLEV JÄTTEFINT





DETTA ÄR KÖKET MED DEN MATTAN SOM VA I RUMET FÖRUT
BLEV NÖJD HÄR MED ..
PASSAR IN MED TAPETERNA
DE VA KUL
..
KÄNNS HELT BRA MED ALLT


10/09/27




I DAG FICK JA BRAV FRÅN MYNDIGHETEN DOM ÄR INTE KLOKA
SEM FICK JA RINGA A- KASSAN FÖR ATT BLI MEDLEM DÄR
DÅ VA DE EN NOLLA SOM SVARA DE DÄR
JA VA TVUNGEN ATT SKRIVA DIT OCH BE OM ATT FÅ BLI MEDLEM
JA TRODDE HON DREV MED MEJ ..MEN SÅ VA DE
DOM ÄR INTE FRISKA JA UNDRAR VEM SOM ÄR SJUK
JA ELLER VÅRAT SÄMHÄLLE

FAN SEN UNDRAR JA VARFÖR FOLK HÄNGER SÄG
JO TROR FAN DE NÄR MYNDIGHETEN GÅR IMOT ALLT MAN GÖR
DE ÄR FANE MEJ DAGS ATT SAMHÄLLET BÖRJA TÄNKA VAD DOM GÖR FÖR ILLA MOT FOLKET

DOM BEHANDLAR OSS SOM VI ÄR IDIOTER

min dotters blogg


mat2



KANTARELPAJ


En mycket god paj med kantareller. För att få den så god som möjligt - tänk på att steka kantarellerna i ordenligt med riktigt smör, välj en god ost samt välj den créme fraichen med högst fetthalt. Det blir då en mäktig men ack så god paj som man inte behöver så stor bit av för att bli mätt.

 Tid: 70 minuter varav 30 minuter i ugnen

 6 portioner
 

Ingredienser:

Pajdeg:

Fyllning:

Gör så här:

 

Pajdegen: 

Börja med pajdegen. Låt smöret bli rumsvarmt. Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en pajform ca 24 cm i diameter. 

Mät upp mjölet och lägg i en bunke. Tillsätt smöret och vattnet.

Kör gärna med elvisp med degkrokar eller matberedare till en jämn smet. Man kan också arbeta ihop degen för hand med fingertopparna, då kan det vara bra att dela smöret i mindre bitar först.

Tryck ut pajdegen i pajformen med fingertopparna.

Ställ in pajformen i frysen 5 min eller kylskåpet 30 minuter.

Tryck några lufthål med en gaffel i pajbottnen.

Grädda pajskalet mitt i ugnen i 225°C i 10 minuter.

 

Pajfyllningen: 

Stek svampen i ordentligt med smör. Salta gärna och peppra lite grann efter behag (angivna mått för salt och peppar i receptet avser äggsmeten som vi kommer till snart). Stek på medelvärme eller något lägre i minst 10 minuter så att svampen blir genomstekt utan att bli bränd. Fördela svampen i pajskalet. 

Hacka löken i småbitar. Stek löken i smör på medelvärme så att löken blir genomskinlig och genomstekt utan att bli bränd. Fördela löken i pajskalet.

Knäck äggen i en bunke och häll på saltet och vitpepparn. Rör med en sked snabbt ihop med crème fraiche till en jämn smet.

Riv osten och rör ner den i äggsmeten. Häll äggsmeten i pajskalet över svampen och löken och bred ut smeten så att den är jämnt fördelad och täcker svampen.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i 25-30 minuter till gyllene färg eller tendenser till gyllene färg. Det viktiga är att äggsmeten stelnat vilket man kan se om man är osäker om man skakar lite på pajen som då ska vara fast, ej rinnande



visstlät de gött


MAT 1






Lottas köttfärs i ugn

Ett recept från Allt om mat

4 person(er) Ingredienser

600 g nötfärs
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond, koncentrerad
2 dl vatten
1 kg potatis, fast
150 g gratängost

Tillbehör:

bröd, sallad

Tillagning

Den här lättlagade rätten görs på ingredienser som de flesta alltid har hemma.
1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra ca 5 min.
2. Skala och skär potatisen i drygt 1/2 cm tjocka skivor.
3. Varva potatis och färsröra i en smord ugnsform.
4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
5. Servera tillsammans med bröd och en sallad.



DE LÄT GÖTT


mat




Laxäventyr

4 bitar Ingredienser

600 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm kryddpeppar
1 st apelsin
0,5 tsk kinesisk soja
1 msk olja

Tillbehör:

kokt potatis, sallad

Tillagning

1. Skär fisken i 4x4 cm stora bitar, lägg dem i form och strö över saltet och gnid in det i fisken.
2. Krydda laxen med salt och kryddpeppar. Tvätta och riv apelsinen och klappa in skalet på fisken. Pressa 2-3 msk apelsinsaft och blanda i soja.
3. Stek fiskskivorna i olja ca 4 min på varje sida. Häll apelsinsaften över och servera med potatis och sallad.



10 / 09 / 22




I GÅR VA JA OCH BESTÄLDE BLOMMOR TILL BEGRAVNINGEN SOM ÄR DEN 1 OKT
OCH JA FICK FRÅGAN I GÅR OM JA VILL PRATA OM DEJ KARIN PÅ DIN DAG ...
OCH DE ÄR JU INTE SVÅRT ATT GÖRA DE
DE FINNS MYCKE ATT SÄGA OM DEJ
och kläder är klara








I HELGEN VA JA I MALMÖ DETTA ÄR JU DE HÖGA HUSET ..
MALÖM VA EN FIN STAD MED MASSOR AV GAMMLA HUS OCH
EN VACKER STAD ..
SÅ MYCKE JA GICK DÄR HAR JA INTE GÅTT PÅ LÄNGE OCH
JA HADE ONT I HÖFTEN OCH SEN ÅT VI MYCKE GO MAT 
BLAND ANNAT EN FRANSK GRYTA SOM VA UNDERBAR GOD 
SEN PÅ LÖRDAGEN VA VI PÅ EN THAI KORG OCH ÅT MAT DÄR 
DÄR VA DE MYCKE KONSTIGA FOLK. BLADANNAR EN SOM SA 
SÅN ÄR JA HAHAHAHA DE VA EN STOLLE HAHAHA

DE VA EN KUL HELG





sen på söndag kväll plockade ja lite svamp
och de är kul . man vill bara ha mera av svamp

och nu ligger i halsont o feber .. men de går över
så de blir att ta de lungt i morgon så ja blir pigg

så alla mina vänner sov gött och ha en bra natt
puss o kram på er alla

10/09/09



NU HAR JA GJORT MITT IDAG .. NU ÄR DE DITT SOM ÄR KVAR ..
LYCKA TILL O EN SPARK I RÖVEN KAN DU BEHÖVA ...

I DAG ÄR DE 11 DAGAR SEN DU LÄMNADE OSS OCH JA TÄNKER VARJE DAG PÅ DEJ
DU ÄR SAKNAD ..
JA GRÅTER VARJE DAG ..
JA BÄVAR FÖR DIN BEGRAVNING DEN KOMMER ATT BLI SVÅR MEN DE VET DU OM ATT DEN BLIR
HUR SKA JA KLARA DE UNDRAR JA

TÄNK VAD MYCKE VI GJORT IHOPP ..
OM DE INTE VARIT FÖR DEJ HADE INTE MIN ÄLSKADE SON FUNITS ...
OCH VAD VI HAR HJÄLPT ÅT MED MYCKE ..
OCH DE DJÄVLIGASTE ÄR ATT JA ALDRIG TACKADE DEJ FÖR DE
DU VA DEN SNÄLLASTE SOM FANS DU KUNDE GE BORT RÖVA

EN GÅNG NÄR DU HADE FÅTT SKATTEPENGAR KOM DU HEM
TILLL OSS O HADE MED EN KORG FULL MED FRUKT TILL MINA SYSKON
O MAMMA HADE DU KÖPT NÅGOT TILL MED ..

TÄNK EN GÅNG  BLEV JA ARG PÅ MIN MAMMA O SA TILL HENNE NU RYMMER JA
GÖR DU SÅ SA HON
OCH JA GICK UT OCH ÅKTE HEM TILL DEJ I KORTEDALA I GBG
NÄR JA KOM IN HOS DEJ SÅ TALADE DIN MAMMA I TELE ..
DÅ HADE MIN MOR RINGT DIN MOR OCH SAGT ATT JA VA PÅ VÄG TILL ER
HAHAHAHAHHA VAD VI HAR SKRATTAT ÅT DE ..
DOM KÄNDE OSS VÄL HAHAHA

SEN NÄR VI BLEV OVÄNNER BAD VI VARANDRA DRÅ ÅT HELVETE .
SEN GICK DE NÅGRA TIMMAR SÅ RINGDE VI TILL VARANDRA SÅ VA ALLT GLÖMT
VI VA 2 TUMMAR I EN RÖV
VI VISSTE NÄR EN AV OSS HADE DE JOBBIT FÖR DÅ RINGDE DEN ANDRE O FRÅGADE HUR ÄR DE
VI LÄSTE VARANDRA SOM EN BOK ..
DU RINGDE VARJE DAG DEN SISTA MÅN I DITT LIV O VARJE FRÅGA SA DU VARJE GÅNG
HUR MÅR DU ... OM JA SA BRA DÅ SA DU NU LJUGER DU ..
DU HADE LÄST VAD JA SKREV OCH LÄSTE MELLAN RADENA ...

JA SKULLE KUNNA SKRIVA EN BOK OM OSS O ALLT VI GJORT IHOP
MEN DE FÅR BLI MINNA MINNEN ..
OCH VILL NÅGON VETA FÅR DOM FRÅGA MEJ SÅ TALARA JA OM

TÄNK EN GÅNG NÄR DU VA ARG PÅ DIN MOR DU GICK O KÖPTE EN VETEKRANS
OCH VI GICK HEM TILL HENNE, MIN MOR VA DÄR ..DU SLÄNGDE KRANSEN PÅ BORDET
O SA HÄR HAR NI SÅ NI KAN DOPPA O SÅ BEHÖVER INTE VI VA KAFFEBRÖDET HAHAHAHAHA
DE HAR VI SKRATAT TÅRA ÅT MÅNGA GÅNGER
VAD DOM VA GALNA PÅ OSS ...



HA EN BRA KVÄLL ALLA MINA VÄNNER
O NI ANDRA VET VAD NI SKA GÖRA





RSS 2.0