MAT 1






Lottas köttfärs i ugn

Ett recept från Allt om mat

4 person(er) Ingredienser

600 g nötfärs
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond, koncentrerad
2 dl vatten
1 kg potatis, fast
150 g gratängost

Tillbehör:

bröd, sallad

Tillagning

Den här lättlagade rätten görs på ingredienser som de flesta alltid har hemma.
1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra ca 5 min.
2. Skala och skär potatisen i drygt 1/2 cm tjocka skivor.
3. Varva potatis och färsröra i en smord ugnsform.
4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
5. Servera tillsammans med bröd och en sallad.



DE LÄT GÖTT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0